Busreis Dresden

Busreizen vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen

In het Oosten van Duitsland ligt de hoofdstad van deelstaat Saksen; het fascinerende Dresden. Een stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna compleet werd verwoest, maar die tegenwoordig een unieke charme uitstraalt die je móet hebben ervaren! Gelukkig kan dit tijdens een veelzijdige busreis naar Dresden.

Je ontdekt deze kunstzinnige stad op zijn best wanneer je al slenterend de gerestaureerde gebouwen en barokke architectuur bewonderd. Geniet van de levendigheid op een gezellig terras en van een drankje in een hippe bar.

Maar tijdens busreizen naar Dresden staat niet alleen deze leuke stad op de planning. Je zult namelijk ook toffe plaatsen in de omgeving bezoeken.  Zoals het mooie Leipzig of bestemmingen langs de schilderachtige rivier de Elbe.

Populaire Busreizen

Kunst en cultuur tijdens een busreis naar Dresden en Leipzig

Ga je met de bus naar Dresden? Dan mag ook een bezoek aan dichtbijgelegen Leipzig niet ontbreken. Deze stad lijkt qua sfeer op Berlijn, maar is een stuk kleiner en knusser dan de Duitse hoofdstad.

Leipzig is een mix van oud en nieuw; historische gebouwen wisselen moderne architectuur af. Er heerst een levendige kunstscène en een relaxte vibe. Vooral in de prachtige kunstenaarswijk Plagwitz kunnen kunst en cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Veel kunstenaars hebben zich hier gevestigd en stellen hun geweldige werk bloot.

Maar ook in Dresden liggen de kunstschatten voor het oprapen. In de Neustadt (of de Nieuwe Stad), vindt je excentrieke streetart. Waar je ook loopt; de ene na de andere prachtige graffiti muurschildering trekt hier je aandacht.

Met de bus naar Dresden en de groene Elbe vallei

Een busreis in Dresden is onlosmakelijk verbonden met de slingerende Elbe rivier die de stad doorkruist. Zodra je het centrum uit gaat, belandt je in een prachtige groene wereld vol met wandel en fietspaden. Er liggen verschillende sprookjesachtige kastelen aan de rivieroevers. En de uitgestrekte weiden nodigen uit tot een heerlijke picknick aan het water.

Daarnaast liggen ook de pittoreske stadjes in de Elbe vallei voor het oprapen. Ontdek onder andere het middeleeuwse Strehla, het sfeervolle Riesen en de “porseleinstad” Meißen.

Een gecombineerde busreis naar Dresden

Busreizen naar Dresden worden niet alleen gecombineerd met Leipzig en de Elbe. Buurland Polen ligt namelijk ook op steenworp afstand. Van Dresden naar Wroclaw duurt de bus reis slechts een paar uur. Deze 4e grootste stad van Polen is romantisch, kleurrijk en verrassend veelzijdig. Leuk om nog even mee te pikken dus!

Ben je al overtuigd? Boek dan snel een veelzijdige busreis naar Dresden. Ontdek een onontdekt, maar prachtig gebied van Duitsland.

Busreizen vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen
© 2023 — busreisdirect.nl — development by Harris Software