Busreis Boedapest

Busreizen vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen

De levendige en kleurrijke hoofdstad van Hongarije wordt ook wel de “Parel van de Donau” en het “Parijs van het Oosten” genoemd. Waarom? Dat zie en ervaar je zodra je er bent. De stad heeft iets magisch, zowel in de zomer als in de winter. Een busreis naar Boedapest is dus het hele jaar door een geweldig idee!

Bewonder de talloze Unesco Werelderfgoederen, zoals verschillende kastelen, het Parlementairgebouw en verschillende prachtige kerken en basilieken. Geniet van een boottocht over de rivier of een picknick in een van de groene stadparken. En rust uit in een schitterend thermaal bad na een volle dag sightseeing.

Kortom; een busreis naar Boedapest zal je verrassen op alle gebieden…

Populaire Busreizen

Verken de twee gezichten van de stad tijdens busreizen naar Boedapest

Wat veel mensen niet weten, is dat Boedapest is opgedeeld in twee verschillende gebieden; Boeda en Pest. Zij zijn ontstaan door rivier de Donau, die dwars door de stad slingert. Natuurlijk moeten allebei de kanten uitgebreid worden verkend tijdens een busreis in Boedapest.

Aan de rechteroever van de Donau vindt je het meest rustige deel van de stad; Boeda. Hier liggen de Burchtheuvel en de Gellértberg; beide te beklimmen voor een spectaculair uitzicht over de andere kant van de rivier; Pest. In dit gedeelte bevinden zich het zakendistrict van de stad, het historische centrum, de levendige boulevard en vele uitgaansgelegenheden.

Beide plekken zijn totaal verschillende en uniek, maar toch maken ze elkaar compleet. Ontdek Boeda en Pest zelf tijdens je vakantie en ontdek welke kant jouw favoriet is.

Een busreis naar Boedapest en zijn prachtige omgeving

Busreizen naar Boedapest staan natuurlijk vooral in het teken van deze fantastische stad. Maar aangezien de omgeving ook nog eens prachtig is, zijn daguitstapjes een must. Zo liggen de pittoreske, middeleeuwse dorpjes Szentendre, Visegrád en Esztergom op steenworp afstand. Hier ervaar je nog het échte Hongarije. En ook het grootste zoetwatermeer van Europa, het Balatonmeer, is in no-time te bereiken.

Daarnaast kun je het beroemde paleis van Sissi met eigen ogen bewonderen op slechts een half uurtje rijden vanuit Boedapest. En heb je zin in wijn? Bezoek dan een van de vele wijnhuizen in het uitgestrekte platteland.

Ook zin in een veelzijdige, unieke busreis naar Boedapest? Verzeker je dan alvast van een comfortabel plekje in de bus. Voordat je het weet loop ook jij rond in de Parel van de Donau!

 

Busreizen vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen
© 2024 — busreisdirect.nl — development by Harris Software