Busreizen Luxemburg

Busreizen vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen

Op zoek naar een afwisselende vakantie vlakbij huis? Dan heb je jouw perfecte bestemming bij deze gevonden! Ga mee op een veelzijdige busreis naar Luxemburg, waarbij je tal van culturele en historische schatten kunt ontdekken. Luxemburg heeft zowel Duitse, Franse als Belgische invloeden. Het is een klein land, met een grote hoeveelheid aan prachtige bezienswaardigheden.

Een busvakantie door Luxemburg biedt jou de mogelijkheid om deze mooie bestemming op zijn best te leren kennen, terwijl je van plek naar plek rijdt met een professionele chauffeur. Laat je verrassen door afwisselende landschappen en een rijke geschiedenis.

Populaire Busreizen

Busreizen naar Luxemburg; hoogtepunten van Luxemburg-stad

Waar veel toeristen Luxemburg slechts doorkruisen op weg naar Frankrijk of verder, mag jij alle highlights van het land bewonderen. Te beginnen met de gelijknamige hoofdstad. Start je busreis in Luxemburg stad; een kleine parel met een groot hart. Deze middeleeuwse bestemming is bruisend en levendig, met zijn vele musea, theaters en concertzalen.

Historische bezienswaardigheden wisselen zich hier af met moderne architectuur en een rijke kunstscène. Wandel door een van de talrijke groene parken die dwars door het stadshart lopen. En kijk daarna je ogen uit vanaf de top van het beroemde, imposante fort.

Om de honger en dorst te stillen zijn er bovendien genoeg gezellige terrassen of authentieke restaurants te vinden. Geniet hier van een typisch streekgerecht zoals gebraden kalfsvlees of forel in Rieslingwijn.

De magie van de regio Guttland; de achtertuin van Luxemburg

Een busvakantie in Luxemburg houdt niet op in Luxemburg-stad. Hier net buiten, ligt namelijk een betoverende omgeving op je te wachten in Guttland. Een prachtige regio met charmante dorpjes, oude boerderijen, imposante kastelen en talloze wandel- en fietspaden. De natuur is hier nog ongerept en dunbevolkt; soms kom je er urenlang niemand tegen.

Bewonder historisch erfgoed vanuit je comfortabele busstoel, terwijl je door de Vallei van de Zeven Kastelen of langs verschillende Romeinse sites rijdt. Met een beetje geluk stuit je op een middeleeuws festival, die jaarlijks plaatsvinden in de oude kasteelcomplexen.

Maak kennis met “Klein Zwitserland” tijdens je busreis door Luxemburg

De Mullerthal-regio van Luxemburg wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. Dit vanwege het bergachtige landschap dat bijna Zwitser aandoet, evenals de uitgestrektheid en rust van het gebied. Wanneer je met de bus naar Luxemburg gaat mag deze streek zeker niet worden overgeslagen!

 

Ruige rotsformaties duiken overal voor je op, terwijl de ruim 100 kilometer aan prachtige valleipaden uitnodigen tot lange wandelingen. Bovendien wordt je telkens opnieuw verrast door spectaculaire panorama’s.

Breng ook een bezoek aan de hoofdstad van de regio, Echternach. Dit is de oudste stad van Luxemburg met een schat aan mooie bezienswaardigheden en een knusse sfeer. Bovendien zit je voor culinaire hoogstandjes ook perfect in Klein Zwitserland. Zijn traditionele gerechten op basis van kaas, honing en likeuren worden verkocht  op de vele lokale markten die de regio rijk is.

Zoals je ziet is een busreis door Luxemburg totaal niet eentonig. Dit geweldige land heeft ondanks zijn kleine omvang voor iedereen wat in petto. Neem dus ook de bus naar Luxemburg; beleef het zelf!

Busreizen vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen
© 2023 — busreisdirect.nl — development by Harris Software