Zoek & boek

Busreizen Polen

  • Vergelijk alle busreizen
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Ga op busreis naar het historische Polen

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie in een uniek, ondergewaardeerd land? Dan is een busreis door Polen een must. Dit uitgestrekte Oost-Europese land heeft namelijk verrassend veel voor toeristen in petto. Het herbergt bijvoorbeeld kleurrijke, cultuurvolle steden zoals Krakau, Wroclaw en Gdanks. Hier liggen de historische en culturele schatten werkelijk voor het oprapen.

Maar ook aan adembenemende natuur is er geen gebrek. En hier zul je dan ook zeker kennis mee maken tijdens een van onze busreizen naar Polen! Spot wilde bizons en elanden in Nationaal Park Bialowieski, laat je betoveren door het Mazurisch merengebied en maak wandelingen in het Hoge Tatragebergte. Een busvakantie in Polen is er een om nooit meer te vergeten!

busreis polen
Waar wacht je nog op?

Boek direct je busreis naar Polen

De Jong Intra Bekijk prijs
veenstra busreizen
Veenstra Reizen Bekijk prijs
Polen busreis

Werp een terugblik in het verleden tijdens een busreis door Polen

Je vindt in Polen nog steeds veel sporen van het verleden terug. En een aantal van deze historische plekken mogen niet ontbreken tijdens je vakantie. Zo gaan bijna alle busreizen naar Auschwitz; de grootse van alle Duitse concentratiekampen. Tijdens een rondleiding krijg je hier een compleet beeld van hoe het er vroeger aan toe ging op deze verschrikkelijke plek. Geen opwekkende bestemming, maar enorm indrukwekkend om te zien.

Daarnaast herbergt Polen een van de oudste zoutmijnen ter wereld. Namelijk de Wieliczka zoutmijn, vlakbij Krakau. Je kunt hier een bijzonder, ondergronds stadje bewonderen; een erfenis van alle mijnwerkers die hier dag en nacht bezig waren. In de stad Lódź bevindt zich bovendien een van de grootste Joodse begraafplaatsen van Europa. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Top 5 busreizen naar Polen

Populaire busreizen naar Polen

Busreis Historisch Krakau

Klein-Polen - Krakau

Culturele rondreis Polen

Diverse streken

Polen en de Baltische Staten

Polen en de Baltische Staten

Krakau en de schatten van Zuid-Polen

Krakau

Het beste van Polen

Busreizen door Polen; laat je charmeren door bruisende steden

Ook bezoekjes aan levendige, kleurrijke steden staan op de planning wanneer je met de bus naar Polen gaat. En dat zijn er meer dan je misschien zou denken! De populaire stad Krakau mag zeker niet worden overgeslagen. Deze knusse bestemming ligt bezaaid met mooie bezienswaardigheden, knusse pleintjes, authentieke restaurants en cafés en hippe wijken.

Maar ook de gezellige hoofdstad Warschau is meer dan de moeite waard. Het oude centrum staat vol met prachtige barokke gebouwen en kenmerkt zich door pittoreske straatjes. Ook heeft Warschau een moderne touch en worden er talloze culturele evenementen en muziekconcerten georganiseerd. En dan zijn er nog de steden Wroclaw en Gdansk; beide kleurrijk, romantisch en sfeervol. Ontdek ze allemaal tijdens je busvakantie door Polen!

Polen busreizen
Vergelijk Polen busreis

Éen met de natuur in het Mazurisch merenplateau

De Mazurische meren liggen in een prachtig natuurrijk gebied, totaal afgelegen van de bewoonde wereld. Wist je dat Polen na Finland het grootste aantal meren van Europa telt? De meeste van hen vindt je hier. Ruim 2600 (!) exemplaren liggen klaar om ontdekt te worden. Maak een unieke boottocht over het Elblag kanaal; een meesterwerk van 19e-eeuwse constructies. Dit kanaal is maar liefst 84 kilometer lang en onderweg zie en hoor je talloze vogelsoorten. Een geweldige ervaring en een van de hoogtepunten van busreizen door Polen.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; maar Polen is een fantastisch vakantieland. Kies eens voor het onbekende en boek vandaag nog jouw Oad, de Jong Intra, Djoser of Bolderman busreizen naar Polen!

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over busreizen?

Mark helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een busreis of bij het kiezen van de juiste reisorganisatie? Meer weten over hoe een busreis werkt en wat je allemaal kunt zien tijdens zo’n vakantie? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste met de bus op vakantie kunt gaan?

mark busreis direct
Mark Busreis expert
  • Vergelijk alle busreizen
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…