Busreis Krakau

Busreizen vergelijken

Vergelijk 3 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen

Door veel mensen wordt Krakau bestempeld als mooiste stad van Polen, al dan niet van heel Oost-Europa. En wij weten wel hoe dat komt. Ga mee op busreis naar Krakau in het zuiden van het land en kom er zelf achter hoe bijzonder deze stad is!

Bewonder één van de grootste en meest knusse marktpleinen van Europa, laat je omver blazen door het Kasteel van Krakau met zijn Renaissance architectuur, slenter door nauwe steegjes en proef van heerlijke traditionele gerechten. Daarnaast mag een bezoekje aan een ondergrondse bar niet ontbreken wanneer je met de bus naar Krakau gaat. Kortom; deze mooie stad móet je gewoon hebben gezien.

Populaire Busreizen

Busreizen naar Krakau; ontdek alle highlights

Krakau herbergt zoveel mooie bezienswaardigheden, dat je nooit alles in slechts één of twee dagen kunt bewonderen. Boek daarom minstens een 4 daagse busreis naar Krakau, zodat je in alle rust de mooiste plekken in de stad kunt aanschouwen. Zoals de imposante Wawel Kathedraal, de 15e-eeuwse versterkte poort, de Grote Markt met al zijn terrassen (en traditionele muziekoptredens), en het mooie groene stadspark.

Wandel ook door de historische straat Florianska, in het hart van Krakau. Hier vindt je schattige winkeltjes, knusse cafés en prachtige oude huizen. Wat er allemaal nog meer te zien is? Dat moet je zelf gaan ontdekken…

Duik in het verleden met een busreis van Krakau naar Auschwitz

Ondanks dat Krakau genoeg vertier biedt om je dagen te vermaken, is een bezoek aan het dichtbijgelegen Auschwitz een must. Hoewel dit misschien niet de meest opbeurende plek is, krijg je hier een goed beeld van hoe het er tijdens de Tweede Wereldoorlog aan toe ging in dit Duitse concentratiekamp. Met een professionele gids wandel je langs de meest indrukwekkende plekken van het kamp en bekijk je bovendien een korte documentaire.

Om dit toch best heftige bezoek een beetje luchtig af te sluiten, kan hierna het prachtige nabijgelegen kasteel Pszczyna worden bewonderd. Omgeven door een park en idyllische vijvers is deze een lust voor het oog! 

Geef je zintuigen de kost tijdens een busreis naar Krakau

Misschien denk je bij de Poolse keuken niet gelijk aan culinaire maaltijden. Maar niets is minder waar! En vooral in Krakau kunnen liefhebbers van lekker eten hun hart ophalen. De Poolse bevolking houdt van veel en vers voedsel. De hele tafel wordt vol gezet met verschillende hapjes en de hele familie mag aanschuiven. Je zult dus nooit hongerig naar bed gaan als je met de bus naar Krakau gaat!

Vooral de overheerlijke pierogi, de Poolse versie van de dumpling is een aanrader. Deze deegkussentjes zijn gevuld met hartige of zoete ingrediënten. Maar ook de gevulde koolrolletjes golabki zijn goddelijk. Evenals de traditionele Poolse worst kabanos en de rode bietensoep barszcz. Als toetje staat er vaak piernik op het menu; een zoete en kruidige gembercake met honing. Yum!

Lijken die busreizen naar Krakau je wel wat? Bekijk dan snel alle mogelijkheden. Zo zijn er onder andere Oad, de Jong Intra en Bolderman busreizen naar Krakau te boeken. Wees er op tijd bij!

Busreizen vergelijken

Vergelijk 3 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen
© 2024 — busreisdirect.nl — development by Harris Software