Busreizen Schotland

Busreizen vergelijken

Vergelijk 12 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen

Busreizen naar Schotland: op naar het land van legendes, whisky en de doedelzak

Natuurlijk heeft een busreis naar Schotland je nog meer te bieden dan bovenstaande drie, maar het zijn vaak de eerste dingen waar mensen aan denken als ze de naam Schotland horen. Steek de Noordzee over en ga op ontdekkingstocht door de bergachtige Schotse Hooglanden en de net zo gezellige als historische steden. Met een vlieg busreis naar Schotland ben je nóg sneller op je bestemming. Reisorganisaties als Oad, Kras, Peter Langhout Reizen en De Jong Intra bieden je de leukste busreizen naar Schotland in 2019 en 2020.

Populaire Busreizen

Duik met een busreis naar Schotland in de wereld van legendes en tradities

Boek je een busrondreis door Schotland, dan reis je af naar dát deel van het Verenigd Koninkrijk dat de meest trotse inwoners heeft. De Schotten hebben eeuwenlang gestreden tegen de Engelse overheersing en zijn maar wat trots op hun natie. De inwoners houden sterk vast aan hun tradtities. Behalve dat leert een rondreis door Schotland per bus je dat de natie zich ook kenmerkt door talloze verhalen over monsters en spookachtige en bovennatuurlijke verschijnselen. Denk bijvoorbeeld alleen al maar eens aan het gevreesde monster van Loch Ness.

De mooiste busreizen naar Schotland in 2019 en 2020

Zoals altijd zijn de busreizen naar Schotland in 2019 en 2020 reizen die je van de ene in de andere verbazing doen vallen. Of je nu steden als Glasgow en Edinburgh voor een weekendtrip bezoekt, of voor een sportieve vakantie gaat en de Hooglanden bewandelt. Dit ruige gebied is miljoenen jaren geleden ontstaan. Je vakantie naar Schotland als busrondreis start je bij één van de mogelijke opstappunten verspreid over Nederland. Vanuit IJmuiden reis je in een halve dag per ferry naar het Engelse Newcastle en ga je daar verder per bus.

De snelle, alternatieve optie: een vlieg busreis naar Schotland

Niet alle busreizen naar Schotland betreffen reizen die je per ferry naar de overkant van de Noordzee brengen. Een bootreis levert je een leuke ervaring op, maar vanzelfsprekend duurt een reis per ferry aanzienlijk langer dan een vliegreis. Met een vlieg busreis naar Schotland vertrek je vanaf een Nederlandse luchthaven naar een Schotse stad als Glasgow of Edinburgh. Zo ben je binnen afzienbare tijd op bestemming. Het vliegtuig als vervoermiddel is tevens een uitkomst voor degenen die slechts 3 dagen, 4 dagen of 5 dagen de tijd hebben voor hun reis.

Duik in de wondere wereld van de Schotse keuken

Je zult het misschien niet vermoeden, maar Schotland is wel degelijk een bestemming voor foodies. Maak je met een busreis naar Schotland op voor bijzondere smaken die je nog niet eerder hebt geproefd. Angus rundvlees, en zalm en schaaldieren zie je vrijwel overal op de menukaart terug. Het nationale gerecht haggis moet je ook een keer geprobeerd hebben. Alhoewel zijn uiterlijk en ingrediënten (onder andere long, lever en reuzel) je het water waarschijnlijk niet uit de mond doen lopen, is de smaak verrassend. Een absolute must tijdens je busreis in Schotland!  

Busreizen vergelijken

Vergelijk 12 verschillende Busreizen.

Vergelijk Busreizen
© 2023 — busreisdirect.nl — development by Harris Software