Zoek & boek

Busreizen Praag

  • Vergelijk alle busreizen
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Met de bus naar Praag: Europese hoofdstad uit een middeleeuws sprookje

De Tsjechische hoofdstad lijkt af en toe meer op een sprookje dan op werkelijkheid. Neem je de bus naar Praag, dan kom je terecht in een wereld van historische gebouwen, kloosters en tot in detail gebouwde bruggen terecht. Al wandelend door de stad lijken pubs en restaurants elkaar af te wisselen. Met een busreis naar Praag kijk je je ogen uit. Maak je een stedentrip naar Praag per bus, dan kom je uitgerust op je bestemming aan en kun je meteen aan je wandeling door dit sprookjesboek beginnen.

busreis 1
Waar wacht je nog op?

Boek direct je busreis naar Praag

De Jong Intra Bekijk prijs
Slangen Reizen logo
Slangen Reizen Bekijk prijs
veenstra busreizen
Veenstra Reizen Bekijk prijs
busreis 2

Het gemak van een busreis naar Praag

Zou je zelf richting de Tsjechische hoofdstad rijden, dan zou je een pittige rit moeten maken om door de prachtige binnenstad –die in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat- te kunnen slenteren. Ga je met de bus naar Praag, dan wordt deze veertien uur durende inspanning je bespaard. Zeker wanneer je in de winter een stedentrip of een weekendje weg naar Praag boekt, is de bus een prettig vervoermiddel. Er zijn verschillende aanbieders zoals Kras en Oad die je een busreis naar Praag van 4 dagen, 5 dagen of 6 dagen aanbieden.

Top 5 busreizen naar Praag

Populaire busreizen naar Praag

Busreis Praag & Boheems Paradijs

Bohemen - Praag

Historisch Praag

Praag

Bezienswaardigheden die je tijdens een stedentrip naar Praag per bus niet mag missen

Neem je voor je stedentrip naar Praag de bus? Gebruik je reistijd dan maar om na te denken over het programma tijdens je verblijf in de Tsjechische hoofdstad. Er is namelijk genoeg te zien. De oude stad is met zijn smalle straatjes, pittoreske huisjes en sfeervolle pleinen op zich al een bezienswaardigheid. Maar natuurlijk bezoek je ook de Praagse Burcht, het grootste burchtcomplex ter wereld. Net als de Karelsbrug, de brug over de Moldau die aan weerskanten wordt gesierd door heiligenbeelden. Bezoek daarnaast de joodse wijk Josefov.

Met de bus naar Praag: op naar een stad vol heerlijk eten en drinken

Ga je op busreis naar Praag, dan krijg je van alle dagelijkse ontdekkingstochten natuurlijk honger. Gelukkig weet de Tsjechische hoofdstad die met zijn stevige keuken goed te stillen. Tsjechië is in het verleden door Oostenrijk en Hongarije beïnvloed en heeft mede daardoor veel vlees, aardappelen en deegwaren op de menukaart staan. Groenten zijn wat minder goed vertegenwoordigd. Ook ’s avonds hoef je niet stil te zitten. Tsjechië staat bekend om zijn bier –dat ze zelf pivo noemen-, dat in de stad gelukkig ook prima betaalbaar is!

Vertrek jij naar de Tsjechische hoofdstad van de honderd torens?

Praag is een stad die je trakteert op de mooiste uitzichten. De stad van honderd torens weet elk type toerist te bekoren. Ontspannen tijdens je busreis naar Praag doe je in één van de parken en tuinen van de stad. Een extra voordeel van een reis per bus naar Praag is dat niet alleen de reis op zich goedkoop is, maar ook het leven in de stad zelf. Zo hoef je tijdens een weekendje weg, het kerstshoppen of een rondreis niet op je portemonnee te letten.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over busreizen?

Mark helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een busreis of bij het kiezen van de juiste reisorganisatie? Meer weten over hoe een busreis werkt en wat je allemaal kunt zien tijdens zo’n vakantie? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste met de bus op vakantie kunt gaan?

mark busreis direct
Mark Busreis expert
  • Vergelijk alle busreizen
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…