Zoek & boek

Busreizen Zwitserland

  • Vergelijk alle busreizen
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een busreis door de mooie natuur van Zwitserland

Bijna nergens in Europa vindt je zulke mooie natuur als in Zwitserland. De besneeuwde toppen van de Zwitserse Alpen torenen overal bovenuit en maken dat je je nietig voelt. Ga mee op een indrukwekkende busreis door Zwitserland, waarbij je oog in oog komt te staan met de imposante Jungfrau, de Matterhorn en de Eiger. Snuif de gezonder berglucht op tijdens wandelingen door glooiende valleien en langs groenblauwe gletsjermeren. En geniet van de aanblik en het geluid van grazende “Milka koeien” met hun grote bellen. Een busvakantie door Zwitserland kan bovendien worden afgewisseld met een aantal prachtige treinreizen in het zuiden of in buurland Italië.

busreis zwitserland
Waar wacht je nog op?

Boek direct je busreis naar Zwitserland

Zwitserland busreis

Busreis door het zuiden van Zwitserland; beleef het ruige Wallis

De meest zuidelijk gelegen streek Wallis is vaak geliefd bij toeristen. Dit vanwege de milde temperatuur en het feit dat de hoogste bergen van Zwitserland (en zelfs van Europa) zich hier bevinden. Ook de grootste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletscher ligt in dit gebied. Je kunt in Wallis onder andere het prachtige gletsjerdorp Saas Fee bezoeken; ook wel de “Parel van de Alpen” genoemd. Verder is het karakteristieke stadje Brig een leuke bezienswaardigheid. En dan is er nog Zermatt; sfeervolle stad en toegangsoord tot de meest machtige en grootste berg van het land; de Matterhorn. Al deze bijzonder mooie locaties ga jij zelf bewonderen als je met de bus naar Zwitserland gaat! Bovendien krijg je de kans om een ritje te maken in de Matterhorn-Gotthardbahn; een spectaculaire treinexcursie.

Top 5 busreizen naar Zwitserland

Populaire busreizen naar Zwitserland

Busreis Saas Grund in de Zwitserse Alpen

Wallis - Saas Grund

Zwitserse treinen en André Rieu in Lausanne

Zwitserse Alpen en het meer van Genève

De mooiste Alpentoppen van Zwitserland, Meiringen

Zwitserse Alpen en het meer van Genève

Genieten in het Zwitserse Graubünden, Davos

Zwitserse Alpen en het meer van Genève

De mooiste Alpentoppen van Zwitserland, Meiringen

Stap op de trein tijdens busreizen in Zwitserland; dit zijn de Glacier Express en de Bernina Express

Busvakanties door Zwitserland kunnen prima worden gecombineerd met treinreizen. En er zijn twee unieke trajecten die iedereen een keer gedaan moet hebben in zijn leven. We hebben het over de beroemde Berina- en Glacier Express; de mooiste treinritten van de wereld.De Glacier express is een sneltrein, maar dan wel de langzaamste sneltrein die er bestaat! Een ritje met deze trein duurt ongeveer 8 uur en biedt de meest adembenemende uitzichten over de Zwitserse Alpen. De Glacier Express rijdt onder andere via de prachtige Rijnkloof; ook wel de Zwitserse Grand Canyon genoemd. De Bernina Express start vanuit de oudste Zwitserse stad, Chur. Via 13 tunnels , 52 viaducten en talloze bruggen, rijdt deze trein richting het eindpunt Tirano; een pittoreske stad in Italië.

Zwitserland busreizen
Vergelijk zwitserland busreizen

Met de bus naar Zwitserland tijdens de kerstdagen

Hoe mooi de Zwitserse Alpen ook zijn in de zomer; tijdens de wintermaanden zijn ze magisch. De witte landschappen, de twinkelende lichtjes in de valleien en de knusse, houten chalets vormen het perfecte decor voor een heerlijke kerstvakantie. Verblijf in een prachtig hotel in Saas-Grund, maak lange sneeuwwandelingen met fakkels en glühwein, stap aan boord van de Glacier Express en geniet van de aanblik van vallende sneeuwvlokken. Ook krijg je de kans om vanuit Zermatt een ritje met de beroemde Gornergratbahn te maken; letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van een kerst busvakantie door Zwitserland.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over busreizen?

Mark helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een busreis of bij het kiezen van de juiste reisorganisatie? Meer weten over hoe een busreis werkt en wat je allemaal kunt zien tijdens zo’n vakantie? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste met de bus op vakantie kunt gaan?

mark busreis direct
Mark Busreis expert
  • Vergelijk alle busreizen
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…